Retelele locale de calculatoare (Local Area Networks) conecteaza statiile de lucru intre ele, cu un server, imprimante sau alte echipamente de retea. Principalele avantaje ale unei retele de calculatoare sunt:
  • o singura conexiune la internet poate fi impartita la toate calculatoarele din retea;
  • posibilitatea utilizarii unei singure imprimante pentru intreaga retea, aceasta fiind accesibila de la fiecare calculator;
  • posibilitatea de accesare a fisierelor de pe alt calculator din retea direct de pe calculatorul dvs;
  • posibilitatea de a lucra la un proiect comun de pe mai multe calculatoare;
  • se pot folosi aplicatii web sau programe care duc la imbunatatirea relatiilor si comunicarii intre diferite departamente ale companiei dvs, etc.
Cum va fi realizata reteaua?
Etapa 1:  Proiectarea retelei
» noi va prezentam cateva tipuri de retele, analizam ce implica fiecare solutie si va sugeram care ar fi cea mai convenabila, ramanand la latitudinea dvs sa alegeti varianta care va multumeste.
Etapa 2:  Realizarea retelei
» realizarea retelei de cabluri care asigura legatura intre calculatoare si elementele de retea.
Etapa 3:  Configurarea retelei
» o data realizata partea fizica a retelei este necesara si configurarea calculatoarelor si a celorlalte echipamente de retea (server, switch-uri, routere, etc).
Etapa 4:  Receptia lucrarii
» intreaga retea de calculatoare este pusa in functionare, testata si prezentata dvs.
Cum altfel va mai putem ajuta?
Suport tehnic
» PROFESSIONAL IT va poate oferi suport tehnic pe probleme IT prin e-mail sau telefonic. Pentru intrebarile trimise prin e-mail, garantam un raspuns in mai putin de 12h, iar telefonic va putem ajuta intre orele 10:00 - 22:00.
Suport logistic IT
» in cazul in care aveti nevoie de sfaturi privind realizarea unei retele de calculatoare, intampinati probleme la configurarea retelei, doriti ajutor pentru achizitionarea echipamentelor necesare pentru realizarea retelei sau doriti o conexiune la internet, PROFESSIONAL IT va sta la dispozitie.
Administrarea retelei
» Aveti un calculator nou si vreti sa il conectati la retea? Un calculator vechi nu mai functioneaza in retea? S-a rupt un cablu? ...PROFESSIONAL IT va poate ajuta.

* Daca reteaua dvs a fost realizata de noi, pe o perioada de 30 zile ulterioara datei la care s-a finalizat constructia retelei, administrarea ei este asigurata gratuit de PROFESSIONAL IT.

© 2007-2024. Professional IT